Vitamin Mix

Пакет од 7 шишиња

Оваа посебна формулација за деца содржи 1,3-1,6 Бета-Глукан со црно семе (Nigella Sativa), екстракти од африкански гераниум и од Каров грав. Течноста Nutraxin Vitamix Kids содржи витамин Ц, витамин Д и цинк кои имаат големо значење за здравјето, особено во сезонските промени.
„Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем“.
„Витаминот Д придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем“.
„Цинк придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем“.

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ

  • Сервирање 2 таблети
  • Beta Glukan 1,3 / 1,6100 mg
  • Black Seed (Nigella sativa) Extract 100 mg
  • Carob Molasses 100 mg
  • Vitamin C250 mg
  • African Geranium (Pelargonium sidoides) Root Extract 25 mg
  • Vitamin D 500 IU12,5 mcg
  • Цинк (Sulphate) 5 mg
  • Vitamin B1 (Thiamine)770 mg
  • Vitamin B6 (Pyridoxine)2 mg

ДРУГИ СОСТОЈКИ

Quince Water, Carob Bean Fruit Jam, Nature Identical Fruit Flavor, Aroma, Steviol Glycosides, Xantham Gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Инфо: Не содржи потенцијални алергени и шеќер, скроб, сол, соја, пченка и млечни производи. Не се користеа синтетички бои, засладувачи и конзерванси.

УПОТРЕБА

Се препорачува да се користи едно шише (25ml) на ден како додаток на храна за деца од 4 -10 години. Протресете добро пред употреба. Препорачува да се консумира одеднаш. Ако преферирате, пијте ладно

Сертификат за Производот