B One Formula

90 таблети

Nutraxin B-One Formula содржи колаген од типот I, калциум, витамин Д, магнезиум, цинк и бакар како мешавина.

„Калциумот е потребен за нормална заштита на коските“
„Витаминот Д придонесува за нормална заштита на коските“
„Магнезиумот придонесува за нормална заштита на коските“
„Цинкот придонесува за нормална заштита на коските“

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ

  • Секои 3 таблети
  • Calcium (Phosphate)1000 mg
  • Hidrolized type I collagen 750 mg
  • Vitamin D (Cholecalciferol) 600 IU
  • Magnesium (oxide) 150 mg
  • Цинк (Sulfate) 15 mg
  • Бакар (Sulfate) 2 mg

ДРУГИ СОСТОЈКИ

Polyvinylpyrrolidone, Croscarmellose sodium, Magnesium salts of fatty acids, Silicon dioxide, Titanium dioxide.

Инфо:Не содржи потенцијални алергени како што се шеќер, скроб, сол, квасец, глутен, соја, пченка и млечни производи. Не се користеа синтетички бои, засладувачи и конзерванси.

.

УПОТРЕБА

Се препорачува 3 таблети на ден со многу вода како додаток на исхрана за возрасни.

Сертификат за Производот