Vitamin B12

60 Сублингвални Таблети

Nutraxin Vitamin B12 1000 mcg е високо-биорасположив, метилкобаламин, брз растворлив сублингвален таблет. Сублингвалните таблети се раствораат за една минута и се погодни за вегетаријанска и веганска употреба..

„Витаминот Б12 придонесува за нормален метаболизам на енергијата“
„Витаминот Б12 придонесува за нормален метаболизам на хомоцистеин“
„Витаминот Б12 придонесува за нормално формирање на црвени крвни клетки“
„Витаминот Б12 придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем“
"Витамин Б12 придонесува за олеснување на замор и исцрпеност"
„Витамин Б12 e вклучен во клеточната делба“

ДРУГИ СОСТОЈКИ

  • Секоја сублингвална таблета
  • Vitamin B12 како Methylcobalamin 1000 mcg

ДРУГИ СОСТОЈКИ

Microcrystalline cellulose, Mannitol, Cherry aroma, Silicon dioxide, Red beet powder, Natural herbal sweetener ( Steviol Glikozide), Polyvinylpyrrolidone, Magnesium salts of fatty acids. 

Инфо: Не содржи потенцијални алергени како што се шеќер, скроб, сол, квасец, глутен, соја, пченка и млечни производи. Не се користеа синтетички бои, засладувачи и конзерванси.

УПОТРЕБА

Една сублингвална таблета дневно се препорачува за возрасни како додаток на исхрана.

Сертификат за Производот