Advanced Curcumin

30 меки-желатински капсули

Nutraxin Advanced Curcuminе познат како Куркума и вклучува екстракт од NovaSOL® Curcumin Curcuma кој има висока биорасположивост. Екстрактот од куркума се користи повеќе од 4000 години во третман на традиционална медицина низ целиот свет, особено на крајниот исток. Главните состојки на екстрактот од куркума се растворливи само во масло.

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ

  • Секоја меко-желатинска капсула
  • Curcuma longa root Extract750 mg
  • Total Curcuminoid 45 mg

ДРУГИ СОСТОЈКИ

Extra virgin olive oil, bovine gelatin, Glycerin, Distilled water, alpha-tocopherol

Инфо:Не содржи потенцијални алергени како што се шеќер, скроб, сол, квасец, глутен, соја, пченка и млечни производи. Не се користеа синтетички бои, засладувачи и конзерванси.

УПОТРЕБА

Како додаток во исхраната за возрасни, се препорачува да користите 1 меко-желатинска капсула дневно со многу вода.

Сертификат за Производот