Multivitamin Women

60 таблети

Women`s Multivitamin Complex; е специјална формула која содржи витамини, минерали и билки што им се потребни на жените. Погоден за секојдневна употреба, Мултивитамин и минерален комплекс содржи 23 различни состојки. Nutraxin, најдобриот витамински додаток за жени!

"Железото придонесува за намалување на заморот."
"Калциумот е неопходен за заштита на коските."

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ

 • Сервирање 2 таблети
 • Vitamin A (Beta-Karoten)1000 IU (0,68 mg)
 • Vitamin B1 (Thiamine)1,3 mg
 • Vitamin B2 (Riboflavin)1,2 mg
 • Vitamin B3 (Niacin)20 mg
 • Vitamin B5 (Panthotenic Acid)9 mg
 • Vitamin B6 (Pyridoxine)10 mg
 • Vitamin B7 (D-biotin )120 mcg
 • Vitamin B9 (Folik Asit)400 mcg
 • Vitamin B12 (Methylcobalamin)22 mcg
 • Choline (Choline bitartrate)13,5 mg
 • Инозитол 33 mg
 • Vitamin C (L-Ascorbic Acid)60 mg
 • Vitamin D3440 IU (11,2 mcg)
 • Vitamin E (α-TE)10 IU(10 mg)
 • Бакар (Sulphate) 400 mcg
 • Zinc (Sulphate)Цинк (Sulphate) 4 mg
 • Железо (Bisglycinate) 11 mg
 • Калциум (Carbonate) 500 mg
 • Хром (Picolinate) 30 mcg
 • Manganese (Sulphate)720 mcg
 • Molybdenum (Sodium Molybdate)18 mcg
 • Селен (L-Selenomethionine) 136 mcg
 • Алфа Липоична Киселина 5 mg
 • Ресвератрол 2,5 mg
 • Bilberry (Vaccinum myrtillus) Extract2 mg
 • Екстракт од зелен чај (Camellia sinensis) 2 mg
 • Екстракт од домат (Solanum lycopersicum) 2 mg
 • Екстракт од Витекс (Vitex Agnus) 40 mg
 • Екстракт од жен-шен (Panax ginseng) 20 mg
 • Екстракт од коњско опавче (Equisetum Arvense) 5 mg

ДРУГИ СОСТОЈКИ

Mono and Diglycerides of Fatty Acids, Chlorophyll Copper Complex, Polyoxyethylene Sorbitan Monooleate, Polyvinylpyrrolidone, Magnesium Oxide, Crosslinked Sodium Carboxy Methyl Cellulose, Magnesium Salts of Fatty Acids, Microcrystalline Cellulose, Calcium Citrate, Polyvinyl Alcohol, Titanium Dioxide.

Инфо: Не содржи потенцијални алергени како што се шеќер, сол, скроб, квасец, глутен, соја, пченка и млечни производи. Синтетички бои, конзерванси и засладувачи не се користат.

УПОТРЕБА

За возрасни, се препорачува да се користат 1-3 таблети дневно со многу вода како додаток на исхраната.

Сертификат за Производот

Разгледајте ги набрзина нашите производи