Magnesium Citrate

60 таблети

Nutraxin Magnesium Citrate cсодржи 250 mg магнезиум во секоја таблета.

„Магнезиумот придонесува за ублажување на заморот и исцрпеноста“.
„Магнезиумот придонесува за електролитниот баланс“
„Магнезиумот придонесува за нормален метаболизам на енергијата“
„Магнезиумот придонесува за нормално функционирање на мускулите“
„Магнезиумот придонесува за нормална синтеза на протеини“
„Магнезиумот придонесува за заштита коските“
„Магнезиумот придонесува за заштита на забите“
„Магнезиумот се вклучува во нормалната клеточна делба“

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ

  • Секоја таблета содржи
  • Magnesium citrate 250 mg

ДРУГИ СОСТОЈКИ

Microcrystalline cellulose, Polyvinylpyrollidone, Croscarmellose sodium,  Magnesium salts of fatty acids, Silicon dioxide, Titanium dioxide. 

Инфо: Не содржи потенцијални алергени како што се шеќер, скроб, сол, квасец, глутен, соја, пченка и млечни производи. Не беа користени засладувачи.

УПОТРЕБА

Се препорачува 1 таблета на ден со многу вода како додаток на исхрана за возрасни.

Сертификат за Производот