Sambucus Plus

20 кесички

Nutraxin Sambucus Plus содржи екстракт од самбукус нигра, како и витамин Ц, витамин Д и цинк кои се важни компоненти на имунолошкиот систем. Производот е во форма на кесичка која содржи шумлив прашок. Лесно се раствора во вода и со арома на црна рибизла е многу вкусно.

„Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем“.
„Витаминот Д придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем“.
„Цинк придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем.

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ

  • Сервирање секоја кесичка
  • Sambucus Nigra500 mg
  • Vitamin C (L-askorbic Asit)1000 mg
  • Vitamin D (Cholecalciferol) 500 IU
  • Zinc5 mg

ДРУГИ СОСТОЈКИ

Sorbitol, Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Aroma, Hibiscus Sabdariffa, Steviol Glycosides, Sucralose
Инфо: Не содржи потенцијални алергени како што се шеќер, сол, скроб, квасец, глутен, соја и пченка. Синтетички бои не се користат. Погодно за вегетаријанци и вегани.

УПОТРЕБА

За возрасни, се препорачува да земате 1 кесичка со чаша топла или ладна вода (200 ml) дневно.

Сертификат за Производот