Multivitamin Men

60 таблети

Men's Multivitamin Complex; е специјална формула која содржи витамини, минерали и билки што им се потребни на мажите. Погоден за секојдневна употреба, Мултивитамин и минерален комплекс содржи 23 различни состојки. Nutraxin, најдобриот витамински додаток за мажи!

"Цинкот придонесува за зачувување на нормалното ниво на тестостерон во крвта."
"Биотин придонесува за заштита на нормалната коса."

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ

 • Сервирање 2 таблети
 • Vitamin A (Beta-Karoten)1000 IU (0,68 mg)
 • Vitamin B1 (Thiamine)1,2 mg
 • Vitamin B2 (Riboflavin)1,2 mg
 • Vitamin B3 (Niacin)20 mg
 • Vitamin B5 (Panthotenic Acid)5 mg
 • Vitamin B6 (Pyridoxine)10 mg
 • Vitamin B7 (D-biotin )100 mcg
 • Vitamin B9 (Folik Asit)400 mcg
 • Vitamin B12 (Methylcobalamin)20 mcg
 • Choline (Choline bitartrate)13,5 mg
 • Инозитол 33 mg
 • Vitamin C (L-Ascorbic Acid)60 mg
 • Vitamin D3400 IU (10 mcg)
 • Vitamin E (α-TE)10 IU(10 mg)
 • Бакар (Sulphate) 400 mcg
 • Цинк (Sulphate) 15 mg
 • Калциум (Carbonate) 280 mg
 • Хром (Picolinate) 30 mcg
 • Manganese (Sulphate)600 mcg
 • Molybdenum (Sodium Molybdate)20 mcg
 • Селен (L-Selenomethionine) 70 mcg
 • Алфа Липоична Киселина 5 mg
 • Bilberry (Vaccinum myrtillus) Extract 2 mg
 • Екстракт од зелен чај (Camellia sinensis) 2 mg
 • Екстракт од домат (Solanum lycopersicum) 2 mg
 • Екстракт од жен-шен (Panax ginseng) 20 mg
 • Екстракт од сабал палма (Serenoa repens) 10 mg
 • Екстракт од семки (cucurbita sp.) 10 mg
 • Екстракт од корен на коприва (urtica dioica) 40 mg

ДРУГИ СОСТОЈКИ

Microcrystalline Cellulose, Calcium Carbonate, Polyvinylpyrrolidone, Magnesium Stearate, Silicon Dioxide, Polyvinylpyrrolidone-vinyl acetate copolymer, Hydroxypropyl methyl cellulose, Talc, Titanium Dioxide , Chlorophyll copper complex, Polyoxyethylene Sorbitan Monooleate.

Инфо: Не содржи потенцијални алергени како што се шеќер, скроб, сол, квасец, глутен, соја, пченка и млечни производи. Не се користеа синтетички бои, засладувачи и конзерванси.

УПОТРЕБА

За возрасни: се препорачува да земате 2 таблети на ден со многу вода за време на оброкот како додаток на исхраната.

Сертификат за Производот