Vitamin B Complex

60 таблети

Nutraxin B Complex; е мешавина од фолна киселина, биотин, холин и инозитол витамини заедно со Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б12.

"Thiamine (витамин Б1) придонесува за нормален метаболизам на енергијата ."
"Riboflavin (Витамин Б2) придонесува за намалување на заморот."
"Niacin придонесува за заштита на нормална кожа."
"Витаминот Б6 придонесува за нормален метаболизам на протеини и гликоген."
"Витамин Б12 придонесува за нормален метаболизам на хомоцистеин."
"Витамин Choline придонесува за зачувување на нормалната функција на црниот дроб."

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ

 • Износ на сервирање
 • Vitamin B1 (како Thiamine Hydrochloride) 50 mg
 • Vitamin B2 (Riboflavin)50 mg
 • Vitamin B3 (како Niacinamide) 50 mg
 • Vitamin B5 (како Calcium d-Pantothenate) 50 mg
 • Vitamin B6 (како Pyridoxine Hydrochloride) 10 mg
 • Vitamin B12 (како Cyanocobalamin) 50 mcg
 • Фолна Киселина 400 mcg
 • Биотин (D-biotin) 300 mcg
 • Choline bitartrate25 mg
 • Инозитол 50 mg

СОДРЖИНА Bulking agent (Microcrystal cellulose), D-pantothenate calcium,Хербална капсула (Hydroxypropy methylcellulose), Thiamin hydrochloride, Riboflavin, Nicotinamide, Inositol, Choline (choline bitartrate), Pyridoxine hydrochloride, Anti-coagulant (Magnesium salts of fatty acids, Silicon dioxide), Cyanocobalamin,Фолна киселина

Биотин инфо: Не содржи потенцијални алергени како што се шеќер, скроб, сол, квасец, глутен, соја, пченка и млечни производи. Не се користеа синтетички бои, засладувачи и конзерванси.

УПОТРЕБА

За возрасни, се препорачува да се земаа 1 капсула на ден со многу вода за време на оброкот како додаток на исхрана.

Сертификат за производот