Vitamin D3 Drops

10 ML

Nutraxin D3 vitamins; витамин Д3 во форма на холекалциферол. Nutraxin D3 содржи 1000 ИЕ витамин Д3 на 2 капки.

"Витаминот Д придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем. "
„Витаминот Д придонесува за заштита на нормалните коски."

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ

  • Сервирање 2 капки
  • Vitamin D3 (Cholecalciferol)1000 IU (25 mcg)

ДРУГИ СОСТОЈКИ

Lactose Monohydrate, Microcrystalline Cellulose, Silicone Dioxide, Magnesium Stearate.

Инфо: Не содржи потенцијални алергени како што се шеќер, сол, скроб, квасец, глутен, соја и пченка. Синтетички бои, конзерванси и засладувачи не се користат.

УПОТРЕБА

Дозирање и чување : За  деца од 4-10 години се користи само 1 капка дневно, за деца од 11 години и повеќе користете 2 капки на ден или врз основа на препорака на вашиот експерт за здравствена заштита. Да се чува далеку од светлина.Чувајте го производот во оригиналното пакување картонска кутија. Не се чува во фрижидер. 
Употреба: Свртете го шишето и притиснете го дното на садот со показалецот за да издадете индивидуални капки. Може да се користи со храна или да се меша со пијалоци.

Сертификат за Производот